Karanlık Mod Light Mode

DSÖ: Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyasında 157 Bin Çocuk Aşılandı

DSÖ: Gazze'de Çocuk Felci Aşılama Kampanyasında 157 Bin Çocuk Aşılandı DSÖ: Gazze'de Çocuk Felci Aşılama Kampanyasında 157 Bin Çocuk Aşılandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’de yürütülen çocuk felci aşılama kampanyasının ikinci turunda yaklaşık 157 bin çocuğun aşılandığını duyurdu. Ghebreyesus, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, 14 Ekim’de başlayan kampanyanın ikinci turunda şimdiye kadar toplamda 156 bin 943 çocuğun aşılandığını belirtti.

Aşılamada İkinci Tur Devam Ediyor

Ghebreyesus, Gazze’nin merkezinde iki gündür devam eden aşılama çalışmaları sonucunda, 128 binden fazla çocuğa da A vitamini takviyesi yapıldığını açıkladı. Ayrıca, çatışmaların yaşandığı bölgelerde insani yardımların aksamaması adına taraflara çatışmalara ara verme çağrısında bulundu. Ghebreyesus, bu bölgedeki aşılamaların güvenli bir şekilde devam etmesi için ateşkes ve barış çağrısını yineledi.

Gazze’de Çocuk Felci Vakaları ve Aşılama Kampanyası

Gazze’deki çocuk felcine karşı başlatılan aşılama kampanyası, 16 Ağustos’ta bölgede ilk çocuk felci vakasının tespit edilmesinin ardından başlamıştı. DSÖ, Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA) iş birliğiyle düzenlenen kampanyada, 10 yaş altındaki 600 binden fazla çocuğun aşılanması hedefleniyor.

Kampanyanın ilk turu 16 Eylül’de tamamlanmış ve aşılama oranının yüzde 90’a ulaştığı bildirilmişti. İkinci tur ise 14 Ekim’de başladı ve halen devam ediyor.

Çocuk Felcine Karşı Koruyucu Aşılamanın Önemi

Gazze’deki çocuk felci vakaları, özellikle kalabalık ve sağlık hizmetlerine erişimin zor olduğu bölgelerde, hastalığın yeniden yayılma riskine karşı alarm veriyor. DSÖ ve ilgili sağlık kuruluşları, aşılamanın virüsün yayılmasını durdurmada kritik bir öneme sahip olduğunu vurguluyor. Çocuk felcine karşı aşılama, salgın hastalıkların önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor ve dünya genelinde bu tür kampanyalar sayesinde büyük ilerlemeler kaydediliyor.

Sağlıkta Öncü Bilgilere Erişin!

Abone Ol düğmesine basarak, Gizlilik Politikamızı ve Kullanım Koşullarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.
Yorum Yap Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı
Giresun Sendromu

Giresun Sendromu: Dünyada İlk Kez Görülen Vaka Tıp Literatürüne Girdi

Sonraki Yazı
Bryan Johnson

Bryan Johnson'ın Plazma Değişimi: Uzman Görüşü